De TV van gisteren: 1,2 miljoen zien bloedstollende partij Michael van Gerwen

31 december 2017 08:57 | kijkcijfers | Door Televizier

Het was me de halve finale wel bij het WK Darts. Michael van Gerwen nam het op tegen nieuwkomer Rob Cross en het werd een nagelbijter van jewelste.

Van Gerwen was de huizenhoge favoriet tegen de relatief onervaren Engelsman die behoorlijk koelbloedig bleek. De heren maakten er een zinderende marathonpartij van die na 5 - 5 eindigde met een sudden death waarin Cross een iets vastere hand had en Van Gerwen werd uitgefloten door de Britse fans.

OKT

Deze zaterdag was ook de laatste dag waarin Nederlandse schaatsers zich konden plaatsen voor de Olympische Winterspelen. De heren moesten 1500 meter afleggen en deden dat onder grote belangstelling. 1,3 miljoen mensen zagen Kjels Nuis en Koen Verweij een ticket naar Zuid-Korea verdienen.

Freek naar de haaien

NPO 1 scoorde ook nog redelijk met de film The imitation game (936.000) over wiskundige Alan Turing die een machine bouwde om onderschepte gecodeerde berichten van de Duitsers te ontcijferen en daardoor de Tweede Wereldoorlog aanzienlijk verkortte. Daar zette RTL 4 de Goosche Vrouwen-film tegenover die het iets minder deed met 712.000 kijkers. Op NPO 3 ging Freek Vonk letterlijk Naar de haaien voor 761.000 kijkers.

Meer over