KIJKCIJFERS VAN VRIJDAG 28 DECEMBER

De TV van gisteren: 1.7 miljoen mensen zien Waylon losgaan

Het best bekeken programma van de vrijdagavond van deze week is wederom The voice of Holland. Vorige week stemden 1.6 miljoen reguliere kijkers op de talentenjacht af en deze week was het nog een beetje meer.
Ruim 1.7 miljoen mensen wisten het programma op RTL 4 te vinden op hun tv-toestel. Daarmee moet het in de kijkcijfer top 25 alleen het Journaal van 20.00 uur voor zich dulden. Deze week stonden er wederom battles op het programma in The Voice, waarin jurylid Waylon even flink van zich liet horen. Jade krijgt er behoorlijk van langs van Waylon omdat ze niet voldoende zou hebben geoefend.

Flikken Maastricht

Ook NPO 1 heeft weer een paradepaardje op de vrijdagavond. Het dertiende seizoen van Flikken Maastricht wordt weer prima bekeken. Met ruim 1.4 miljoen kijkers staat het wel een eindje achter The Voice. Vorige week keken 1.3 miljoen mensen naar de politieserie, die draait om de rechercheurs Floris Wolfs en Eva van Dongen. Op Twitter werd er weer volop meegeleefd.

En verder....

Er werd verder op vrijdag een hoop gesport. Zo zijn er dit weekend de NK afstanden bij het schaatsen op NPO 1. De 1.500 meter bij de dames (1.1 miljoen) en de 500 meter bij de heren (987.000) werden daarbij erg goed bekeken. Ook op het WK darts (RTL 7) werd aardig afgestemd; 394.000 kijkers voor het avondprogramma.

Op NPO 2 was het De slimste mens dat goed scoorde. Ruim 1.1 miljoen mensen zagen de kennisquiz. En ook Goede tijden, slechte tijden wist boven de miljoen kijkers te binden op de vrijdagavond.

Meer over:

Reageren