De TV van gisteren: 1 miljoen voor De Avondetappe

10 juli 2017 08:29 | kijkcijfers | Door Televizier

© Stefan Heijdendael / NOS

Het was zondag een veldslag van jewelste in de negende etappe van de Tour de France. Tijdens de koninginnerit viel Robert Gesink hard van zijn fiets. En hij was niet de enige. 

Gesink moest al snel in de etappe opgeven omdat hij een breuk in zijn ruggewervel had. Ook klassementsrijder Geraint Thomas moest opgeven na een val, net als Richie Porte die tijdens de afdaling gruwelijk ten val kwam. Hij brak zijn heup en sleutelbeen. Een aantal renners kwam te laat binnen en mag dinsdag (vandaag mogen de renners een dagje rusten) niet meer van start. Een groot drama dus en daar profiteerde De Avondetappe van. Dione de Graaff en haar gasten trokken 1 miljoen kijkers. Die waren enigszins teleurgesteld toen het in De Avondetappe maar weinig over de enervererende etappe bleek te gaan.

Tour du Jour

Tour du Jour op RTL 7 profiteerde trouwens niet van alle hectiek tijdens de Tour, Wilfred Genee en co. trokken slechts 175.000 kijkers, misschien omdat het wielerprogramma zo vroeg op de avond (20.00 uur) wordt uitgezonden. En ook in dit geval waren de kijkers niet tevreden. 

Ranking the stars

Op NPO3 presenteert Paul de Leeuw sinds een paar weken weer Ranking the stars. Het programma waarin sterren elkaar 'ranken' scoorde 506.000 kijkers, aardige cijfers voor NPO3. En er viel genoeg te zeggen over Ranking the stars. 

 

Meer over