Kijkcijfers zondag 29 november 2020

De TV van gisteren: Ruim 1,3 miljoen mensen zien gruwelijke crash Grosjean in F1

30 november 2020 09:12 | kijkcijfers | Door Daisy Heyer

© EPA / Kamran Jebreili
Ruim 1,3 miljoen mensen zagen zondag hoe de coureur Romain Grosjean een levensgevaarlijke crash overleefde tijdens de Formule 1 Grand Prix-race in Bahrein.

Het bizarre ongeval leidde tot een enorme vlammenzee, maar de Fransman hield er wonder boven wonder slechts lichte brandwonden aan over. De race was na het 20.00 uur Journaal en Studio Sport het best bekeken programma van de zondag. 

 

Project Rembrandt wederom kijkcijferkanon 

Iets rustigere televisie, maar minstens net zo spannend voor sommigen was Project Rembrandt. Bijna 1,3 miljoen mensen keken deze aflevering, waarin ze werden getrakteerd op deelnemers die qua niveau wel heel erg op één lijn liggen. Op Twitter lijkt dan ook geen grote voorkeurspositie meer te ontdekken. 

 

Documentaire Nicky Verstappen onder de miljoen

De documentaire van Ewout Genemans over Nicky Verstappen bleek onder de miljoen kijkers hangen (972.000), ondanks de aandacht die de documentaire had gekregen door het kortgeding wat kort voor de eerste uitzending plaatsvond. Jos B. verloor het kort geding tegen RTL en No Pictures Please, waardoor het tweeluik De zaak Nicky Verstappen: Achter de schermen bij het politieonderzoek gewoon mocht worden uitgezonden. De tweede aflevering staat voor maandagavond gepland. De documentaire kon op goede reacties van de kijker rekenen. 

 

Meer over