Kijkcijfers 8 december 2019

De TV van gisteren: 1,9 miljoen voor halve finale Maestro

9 December 2019 08:41 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Michel Schnater
De twee best bekeken programma's op zondagavond waren allebei toe aan de halve finale. Expeditie Robinson trok 1,6 miljoen kijkers, Maestro ging daar overheen met 1,9 miljoen. Beide halve finales riepen vragen op bij de kijkers.
Dat is voor de dirigeerwedstrijd een kijkcijferrecord voor dit dit seizoen. Monic Hendrickx en Lucas Hamming mochten door naar de finale van Maestro, ten koste van Tatum Dagelet. Maar zoals dat gaat in een jurywedstrijd, was lang niet iedereen het eens met de jury. 

Expeditie Robinson

Ook Expeditie Robinson was dus toe aan de halve finale. Door een foutje van RTL waren de finalisten 's middags al bekend maar dat deerde de kijkcijfers in het geheel niet. 1,6 miljoen mensen zagen dat Hugo, Eva Cleven en Shary-An naar de eindstrijd van volgende week gaan. Maar ook hier ging het er niet helemaal eerlijk aan toe. Lees daar hier meer over

Toen de rook was opgetrokken moesten we afscheid nemen van de meest verrassende kandidaat.  

Chinese dromen

Nog meer goed scorende programma's waren de TV Show met 1,4 miljoen kijkers, Zondag met Lubach met 1,3 miljoen en Een tegen 100 op RTL 4 met 1,1 miljoen. De documentaireserie Chinese dromen sloot op NPO 2 af met 794.000 en met heel veel complimenten aan het adres van maker Ruben Terlou. 

Meer over