De TV van gisteren: 2,3 miljoen kijkers voor scheurende shirts op EK

Zwitserland voetbalde zaterdag tegen gastheer Frankrijk op het EK Voetbal. Niet alleen het spel, maar ook de kwaliteit van de Zwitserse tenues viel wat tegen.

Het EK is aangekomen bij het laatste en beslissende deel van de poulefase, dus worden er nu steeds twee wedstrijden tegelijk gespeeld. Zondag konden we kijken naar de ontknoping van poule A. Op NPO 1 zagen 2,3 miljoen kijkers hoe Frankrijk-Zwitserland in 0-0 eindigde, waarmee beide landen hun plaatsje in de volgende ronde veiligstelden.

De wedstrijd wilde maar niet echt spannend worden. Het meest opvallend waren nog de constant scheurende shirtjes van het Zwitserse team. Slechte publiciteit voor shirtsponsor Puma.

En toen ging ook nog eens de bal kapot.

Albanië kwam intussen zonder kleerscheuren de wedstrijd tegen Roemenië door. Verrassend genoeg eindigde het potje in 1-0 voor de Albanezen, die hun eerste EK-doelpunt ooit scoorden en daarmee de nummer 3 werden van poule A. De wedstrijd werd uitgezonden op NPO 3 en trok 177.000 kijkers. Een deel daarvan was blij dat beide duels in de poule live te volgen waren, een ander deel wat minder.

Formule 1

Omdat het EK Voetbal zondag geen middagwedstrijd had, kreeg Ziggo Sport ruim baan voor de autosport. De eerste Formule 1-race in Azerbeidzjan trok 690.000 kijkers naar de sportzender. Max Verstappen eindigde op de achtste plaats en sleepte daarmee vier WK-punten binnen.

Niet iedereen kon het nieuwe circuit in Bakoe waarderen. Kijkers vonden de race nogal saai, want leider Nico Rosberg kwam eigenlijk geen moment in gevaar. Spectaculaire inhaalacties of crashes waren er niet in Azerbeidzjan.

Obese

Met al dat sportgeweld kwamen de andere zenders er bijna niet aan te pas. RTL 4 kwam nog het meest in de buurt met 685.000 kijkers voor de Amerikaanse Obese. De deelnemers zullen na hun indrukwekkende afvalraces in ieder geval niet uit hun shirtjes scheuren.

Meer over:

Reageren