De TV van gisteren: 2 miljoen voor gouden Sanne Wevers

16 augustus 2016 08:30 | kijkcijfers | Door Televizier

© Pro Shots

Turnster Sanne Wevers verbaasde vriend en vijand door de beste oefening te turnen op de evenwichtsbalk. Commentator Hans van Zetten maakte minstens zo veel indruk.

De Amerikaanse Simone Biles was de grote favoriet op de balk, maar toen zij bijna van het toestel donderde begon er hoop te gloren. Uiteindelijk was Sanne een van de weinigen die foutloos bleef op het smalle balkje en goud was haar deel.

Nooit eerder won een Nederlandse turnster een finale bij het turnen en commentator Hans van Zetten maakte het historische moment nog mooier.

Beachvolleybal

Nog beter bekeken dan de gouden oefenening van Sanne Wevers was de Nederlandse beachvolleybalclash op de Olympische Spelen tussen Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Reinder Nummerdor/Christiaan Varenhorst in de kwartfinale van het toernooi. 2,4 miljoen kijkers zagen dat deze wedstrijd einde carrière betekende voor Nummerdor.

De slimte mens

Het eerste niet-sportprogramma op de kijkcijferlijst is De slimste mens op de 6de plek met 1,2 miljoen kijkers. Jurgen van den Berg, de stem van het Radio 1 Journaal, maakte vrijdag zijn entree in de quiz, maar ging na z'n tweede aflevering in de finale onderuit tegen acteur Rick Paul van Mulligen.

Meer over