KIJKCIJFERS ZATERDAG 16 JUNI 2019

De TV van gisteren: 2.2 miljoen mensen zien voetbalsters winnen

16 Juni 2019 09:11 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© ANP
De Nederlandse voetbalvrouwen hebben zaterdag met 3-1 gewonnen van Kameroen, waardoor ze zich hebben geplaatst voor de volgende ronde van het WK voetbal. Gemakkelijk ging het niet, maar het resultaat mocht er zijn.
In totaal stemden 2.2 miljoen mensen af op de middagwedstrijd die om 15 uur startte. Daarin zagen ze Vivianne Miedema twee keer het net vinden, waardoor ze nu topscorer aller tijden is van de Oranje Leeuwinnen. De uitzending van de wedstrijd op NPO 1 is overigens verreweg het best bekeken programma van de dag.

Thank you for the music

Voor de mensen achter Thank you for the music zal het spannend zijn geweest hoeveel mensen er deze week naar het programma op SBS 6 zouden kijken. De nieuwe muzikale spelshow wist vorige week te openen met 582.000 kijkers en deed daar deze week een klein schepje bovenop. Er stemden 619.000 mensen af op het prime time programma. Nog wel werk aan de winkel dus!

Bankgiro miljonairs

Een programma dat altijd wel lijkt te scoren is Bankgiro miljonairs met presentator Robert ten Brink. Vorige week wist het net geen miljoen kijkers te trekken, maar dat lukte deze week wel. In totaal wisten 1.03 miljoen mensen het programma op RTL 4 te vinden. Op Twitter werd uiteraard lekker meegeleefd. 

Meer over