De TV van gisteren: 3.4 miljoen voor finale Heel Holland Bakt

De ontknoping van Heel Holland bakt is een ongekend kijkcijferkanon. 3.4 miljoen mensen zagen hoe de 22-jarige student Hans als winnaar uit de bus kwam.

Vorige week brak het bakprogramma al records toen de halve finale boven de 3 miljoen kwam en blijkbaar smaakte dat naar meer. De cijfers voor de finale van Heel Holland bakt blijven rijzen: van 1.2 miljoen voor seizoen een naar 2.3 voor het tweede en tweemaal 2.8 miljoen voor de laatste twee reeksen. Ook op Twitter werd gesmuld van 't laatste puntje van de Omroep MAX zondagavondtraktatie.

Max scheurt door

Een hele andere Max gooide gisteravond ook hoge ogen: Max Verstappen reed een onwaarschijnlijke grand prix rit in de Verenigde Staten door zich van een 16e startplek terug te vechten naar wat even de derde plek leek te worden. 1.26 miljoen raceliefhebbers zagen op Ziggosport hoe een tijdstraf hem van brons hield. De 20-jarige coureur was niet blij en zijn twitterende fans wereldwijd al helemaal niet.

Alhoewel...

Mindere avond voor RTL

RTL 4 zag de bakbui al hangen en maakte ruim baan voor Heel Holland bakt door een cabaretavond in te gelasten. Brigitte Kaandorp mocht in de herhaling kijkers aan 't lachen krijgen met Grande deluxe extra plus, een voorstelling die goed bleek voor een alles behalve vette score van 570.000. Daar had Angela Schijf weer last van: haar dramaserie Meisje van plezier scoort de laatste weken steevast boven het miljoen, maar bleef nu steken op 740.000 kijkers. 

 

Meer over: