De TV van gisteren: 438.000 voor Filemons killerbody

4 Maart 2016 07:48 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Filemon Staat Strak maakte gisteravond haar debuut. Helaas voor Filemon was met 438.000 het aantal kijkers even teleurstellend als zijn sportresultaten.

Dat staat natuurlijk in geen vergelijk met Help Mijn Man Is Klusser, goed voor 1.26 miljoen kijkers. Maar ook die cijfers vielen in het niet bij de 1.6 miljoen mensen die op SBS 6 zagen hoe Feyenoord met 3-1 van AZ won en de bekerfinale bereikte.

Filemon staat strak

Eerlijk is eerlijk, voor NPO 3 begrippen scoorde de show prima. Maar na de massale promotiecampagne, waarin Wesselink zelden z'n kleren aanhield, was het toch wat magertjes. In de eerste aflevering worstelde Filemon met zijn zelfverkozen lijdensweg: hij trainde keihard, propte zich maandenlang vol met eiwitrijk voedsel als kip, eieren en sardientjes en was keihard voor zichzelf. Toen hij desondanks na 2.5 maand amper resultaat zag, raakte hij behoorlijk gedemotiveerd en stak dat niet onder stoelen of banken. Het zorgde voor uiteenlopende reacties op Twitter. De een vond 'm een zeur, de ander kon zijn wanhoop begrijpen en weer anderen namen 't er lekker van.

Heer & Meester

Heer & Meester blijkt een stabiele factor op NPO 1, met wekelijks een slordige 1 miljoen kijkers ondanks al het voetbalgeweld op SBS 6. Sommigen van die fans kunnen maar niet wennen aan nieuwkomer Sophie van Winden.

En blijkbaar kijken sommigen vooral om zich te ergeren...

Lelijke Eendjes

De derde aflevering van Lelijke Eendjes deed voor RTL 5 begrippen relatief goede zaken. 471.000 kijkers schakelden over naar de make-over show. Daarmee komt het op de 25e plek van het kijkcijferklassement. Lieke van Lexmond ging ditmaal langs bij Hajar, een vrouw die zestig kilo afviel en achterbleef met striae en een uitgelubberde buik. Dat leidde tot een interessante opmerking.

In Maastricht ontmoette Lieke de 22-jarige Jeffrey. Hij ging gebukt onder ptosis, een erfelijke oogafwijking waardoor zijn oogleden hangen en hij permanent stoned lijkt. Vervelend, maar wellicht was z'n lijzige oogopslag niet het enige probleem.

Afbeelding

En sommige kijkers hadden eigenlijk meer oog voor de kleding van Lieke...

Meer over