De TV van gisteren: 713.000 voor dialectenprogramma Sprekend Nederland

In het eenmalige Sprekend Nederland bogen Rik van de Westelaken en Nicolette van Dam zich over dialecten in Nederland. Op Twitter werd het programma zeldzaam slecht bevonden.

Rik van de Westelaken en Nicolette van Dam keken in Sprekend Nederlands of er nieuwe accenten bijkomen of juist verdwijnen, welke accenten het betrouwbaarst en aantrekkelijkst klinken en loofden aan het eind de titel ‘sterkste accent van Nederland uit’. Een aantal BN'ers was aanwezig om hun dialect te verdedigen. Op Twitter waren de kritieken niet van de lucht. 

Sprekend Nederlands krijgt waarschijnlijk dus geen vervolg. En voor de liefhebbers: Limburgs werd tot meest onverstaanbare dialect uitgeroepen. 

Geer en Goor

Geer en Goor deden het wat dat betreft een stuk beter. De heren hadden een publiek van 1,4 miljoen kijkers die ook nog eens enthousiast waren over de uitvoering van Geer en Goor zoeken een hobby

Vleesverlangen

NPO 3 staat de laatste dagen helemaal in het teken van eten. Donderdag werd de documentaire Vleesverlangen van Marijn Frank uitgezonden. Marijn is verslaafd aan vlees en probeert daar vanaf te komen. 

Reageren