De kijkcijfers van dinsdag 26 mei 2020

De TV van gisteren: Seizoensafsluiter De geknipte gast met André van Duin scoort

27 mei 2020 08:39 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© Daniël Cohen
Het eerste seizoen van De geknipte gast is geëindigd met een aflevering met en over André van Duin. Het interview van Özcan Akyol met de tv-coryfee trok dinsdagavond 822.000 kijkers.

De AD-journalist zat in deze laatste aflevering op gepaste afstand tegenover de komiek, revueartiest, presentator en televisiemaker vanwege het coronavirus. Die nam tijdens de opnames de wereld over waardoor de opnames van De geknipte gast zelfs werden stilgelegd. Uiteindelijk kon ‘Eus’ op deze manier toch het eerste seizoen afmaken en inmiddels is er een tweede seizoen aangekondigd. Van Duin was openhartig op de barbierstoel, onder andere over het gemis van zijn overleden man Martin, en dat leverde een boeiend gesprek op.

Blik sterren

De coronatalkshow De toekomst van Nederland: Ons leven na corona bleek niet echt een kijkcijferkanon. Hoewel SBS6 een blik sterren opentrok om over het virus te praten, trok de show van Merel Westrik en Hidde van Warmerdam slechts 298.000 kijkers. Daarmee bemachtigde de eenmalige talkshow niet eens een plekje in de top 25 van de dinsdag. De afsluiting van Peter Heerschop met zijn gesproken column was wel een schot in de roos.

Podium

Het podium van de dinsdag werd zoals vaak geleid door het NOS journaal (1.985.000 kijkers), gevolgd door concurrent RTL Nieuws (1.193.000 kijkers). Opsporing verzocht pakte met duizend kijkers minder het brons.

Meer over