De TV van gisteren: Adele wint nipt van Linda de Mol

13 december 2015 09:12 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot SNL

NPO 1 had een Adele thema avond. De Britse popdiva won nét van Linda de Mol die ook in de herhaling van Holland hield.

De cijfers liegen er niet om: Adele & De Leeuw was goed voor 1.59 miljoen, terwijl Ik Hou Van Holland daar met 1.57 miljoen net onder bleef. Voordat Paul op visite ging bij Adele was hij te zien in De Kwis, waar 1.28 miljoen klaar voor zaten. De vier Kwis-presentatoren mochten grappen maken over dj's Giel Beelen en Gerard Ekdom.

En ook in De Kwis was aandacht voor Adele.

Paul en Adele

Weken werd het gepromoot, voornamelijk door Paul zelf, maar het exclusieve interview dat De Leeuw met Adele mocht hebben loog er niet om. Paul besloot de standaardvragen achterwege te laten en kwam met een zelfgemaakte Adele adventkalender op de proppen. De zangeres mocht nummertjes kiezen en zo werd hun lange, vriendschappelijke relatie in beeld gebracht. Van haar optredens in Mooi! Weer De Leeuw tot het schaamteloos samen schrokken van marshmallows. Het leverde gemengde kritieken op Twitter op.

En de iets negatievere...

Brigitte op herhaling voor beginners

Na Ik Hou Van Holland zond RTL de derde herhaling uit van Cabaret voor beginners, de show van Brigitte Kaandorp uit 2013. Toch hadden 897.000 kijkers nog wel oren naar Kaan die in vogelvlucht een spoedcursus "hoe maak ik een cabaretprogramma"gaf.

Sinatra op NPO 2

Zaterdag was het 100 jaar geleden dat Francis Albert Sinatra het levenslicht zag in Hoboken, New Jersey. Reden genoeg voor de NTR om de tweedelige documentaire Sinatra: All Or Nothing At All uit te zenden in de late avonduren van NPO 2. Het was een indrukwekkend overzicht van een nog meeslepender leven, gelardeerd met de meest memorabele hits van de chairman of the board die in 1998 het leven liet. Uiteindelijk zagen gemiddeld 120.000 mensen de voice schitteren.

Meer over