De TV van gisteren: Alleen Geer & Goor boven het miljoen

Het zomerse lenteweer houdt Nederland massaal voor de buis weg. Op primetime scoorde alleen Geer & Goor: zoeken een hobby! boven het miljoen.

En ook de heren moesten met fiks minder kijkers genoegen nemen. Doorgaans scoort een aflevering zo'n 1.4 miljoen kijkers, ditmaal waren dat er 1.15 miljoen. De schunnige samaritanen komen daarmee op de derde plek van het kijkcijferklassement, de toppositie was voor het Acht uur journaal (1.6 miljoen kijkers). GTST staat op twee met 1.16 miljoen kijkers. 

Bond versus Battle of the sexes

Na de avonturen van Gerard en Gordon was het wat kijkcijfers betreft klaar met de pret. De laatste aflevering van SOS Survival of the sexes hield niet meer dan 537.000 kijkers op de bank. Zeker voor RTL 4 is dat extreem laag. RTL 7 scoorde op dat moment 615.000 kijkers met de Bond film Casino royale. Uiteindelijk werd duidelijk dat de vrouwen de betere sekse waren. Maar om te zeggen dat het nou enorm leefde?

Pauw in Nepal

NPO 1 had over de hele lijn gezien een mindere avond. Het slot van 't Schaep in Mokum boeide een aardige 759.000 kijkers. Daarna was het de beurt aan Jeroen Pauw die naar Nepal reisde om te zien hoe het met de hulpverlening na de aardbeving van 2015 ging. Slechts 545.000 kijkers zaten daar op te wachten, maar wie het zag was vol lof.

Reageren