Kijkcijfers vrijdag 3 juni

De TV van gisteren: Kijkers Blow Up kijken hun ogen uit

4 juni 2022 08:00 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Videoland
Kunnen Chantal Janzen en Martijn Krabbé ook scoren zonder The Voice of Holland? Dat is nog even de vraag. Gisteravond maakten de presentatoren van het gloednieuwe ballonnenprogramma Blow Up een redelijke start met zo'n 775.000 kijkers.

Met die score komen ze nog niet in de buurt van De Verraders. Het derde seizoen sloot vorige week nog af met 1,2 miljoen kijkers.

Lees ook: Dit is wat we nog meer kkunnen verwachten van Blow Up 

Blow Up

In het kleurrijke spektakel Blow Up draait alles om ballonkunst. Ervaren ballonartiesten gaan los van elkaar de strijd met elkaar aan om te bewijzen wie het meest creatief en technisch uit de hoek kan komen. Met een eenvoudig hondje van ballonnen kom je niet ver, zo bleek deze week al. Gelukkig was er wel een meevallertje voor de deelnemers: niemand hoefde de competitie nog te verlaten. Dit stiekem tot ongenoegen van de kijkers die erg moesten wennen aan de over-enthousiasme 'ballonnenfee' Pauline.

Gelukkig waren er ook veel mensen positief. Kijkers keken hun ogen uit door al het moois dat werd gemaakt met zoiets simpels als ballonnen.


België vs Nederland

De vrij matige score van RTL4 valt echter wel te verklaren. Alleen al 1,75 miljoen kijkers schakelden namelijk over naar NPO3 voor het duel tussen het Nederlands elftal en de Rode Duivels. Deze wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion in Brussel zorgde voor een positieve generale repetitie voor de wedstrijden op het wereldkampioenschap later dit jaar. Voor het eerst in 25 jaar wist de Oranje club onder leiding van Louis van Gaal namelijk weer eens te winnen van de Belgen. En niet toevallig, maar met 4-1. 

Tweede Hans

Verder kan NPO1 ook terugkijken op een prachtige avond. De zender begon de primetime avond met een gloednieuwe aflevering Bed & Breakfast, waar zo'n 1,1 miljoen mensen op afstemden. Vervolgens bleven nog 1 miljoen kijkers zitten voor de nieuwste aflevering van Tweede Hans. Op1 sloot de avond af met een score van 621.000 kijkers. 

Meer over