De TV van gisteren: Bed & Breakfast wint van It Takes 2

5 juni 2017 08:03 | kijkcijfers | Door Televizier

© MAX

De oefenwedstrijd Nederland - Ivoorkust op SBS scoorde het best met 1.4 miljoen kijkers. Maar de strijd om beste amusementsprogramma werd gewonnen door NPO 1. Bed & Breakfast trok 1.16 miljoen kijkers.

Sowieso had NPO 1 een prima avond, want voorafgaand aan de Omroep MAX hit was De Reünie goed voor een aardige 797.000 kijkers. Toch werd er op Twitter ondanks het mooie weer honderduit gepraat over de eigenaardigheden van de bed & breakfasteigenaren die elkaar zoals altijd amper het licht in de ogen gunden. Ditmaal werd er gekift om handdoekjes en tissues.

It Takes 2 lijdt onder Ontvoerd

RTL 4 had het nakijken, wellicht ook vanwege de bizarre keuze de zondagavond te beginnen met een herhaling van Ontvoerd. De aflevering scoorde 284.000 kijkers, een pijnlijk laagtepunt voor RTL 4 op primetime. De halve finale van It takes 2 had hier onder te lijden en kwam met 851.000 kijkers niet eens in de buurt van 't gebruikelijke miljoen. In de halve finale gaven de vijf overgebleven BN'ers alles om een plek in de slotaflevering te bemachtigen. Vooral de gedrevenheid van Buddy Vedder werd niet door iedereen gewaardeerd.

One Love Manchester scoort

NPO 3 zond live het speciale One Love Manchester concert uit, ter nagedachtenis van de slachtoffers die vorige week vielen door een terreurdaad na een concert van Ariana Grande. Het optreden begon met een indrukwekkende één minuut stilte. Uiteindelijk keken 726.000 Nederlandse muziekliefhebbers mee.

Meer over