De TV van gisteren: Bedgeheimen in Ranking the Stars scoren half miljoen kijkers

BN’er-show Ranking the Stars keerde zondagavond terug op NPO 3. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen trok 512.000 kijkers en zij ontdekten onder meer hoe belangrijk seksualiteit voor onze sterren is.

De panelshow onder de bezielende leiding van Paul de Leeuw viert dit jaar zijn 10-jarig jubileum. Met vaste gasten als Richard Groenendijk, Patty Brard en Gerda Havertong, maar ook met een aantal nieuwe gezichten. Een van hen is Sabia Boulahrouz, die door haar relaties (en breuken!) met voetballers Khalid Boulahrouz en Rafael van der Vaart al jaren niet uit het showbizznieuws is weg te slaan. Genoeg om te bespreken dus.

De kijkers verbaasden zich erover dat Sabia in Ranking the Stars niet de kille tante was die ze in de roddelbladen soms lijkt. La Boulahrouz bleek een goedlachse deelnemer die ook nog eens behoorlijk openhartig was.

Bij de vraag ‘Voor wie is seksualiteit niet meer belangrijk?’ rankten veel deelnemers Sabia vrij laag, op basis van de spectaculaire geruchten over haar liefdesleven. Maar niets bleek minder waar. Onder leiding van Shownieuws-koningin Patty Brard voelden de BN’ers de ex-voetbalvrouw stevig aan de tand. Toen Jan Versteegh vroeg wanneer ze voor het laatst ‘sexytime’ had, antwoordde Sabia: ‘vorig jaar augustus’.

Behoorlijk ordinaire televisie misschien, maar stiekem smult Nederland ervan.

Ook ‘oudjes’ Prem Radhakishun en Karin Bloemen deden een boekje open over hun bedgeheimen. De onthullingen van Prem werden niet echt gewaardeerd, terwijl Karin juist veel lof oogstte.

 

Rare Jongens

Direct voorafgaand aan Ranking the Stars ging de gloednieuwe geschiedenisquiz Rare Jongens in première. De NPO 3-show met presentator Valerio Zeno scoorde een magere 186.000 kijkers. Zij leerden dat jongens ooit jurkjes droegen, dat er in de 19e eeuw heuse mummieparty’s werden gegeven en dat cheerleaders vroeger alleen mannen waren. Verder kregen vaste panelleden Leo Alkemade en Lieven Scheire en gast Alex Ploeg een ‘vergeten voorwerp’, waarvan ze moesten raden wat het was.

Het voorwerp bleek een isolator, waarmee de gebruiker zich kon afsluiten van zijn omgeving. Sommige kijkers wilden zich echter graag even afsluiten van het programma.

Maar er waren ook kijkers enthousiast over de nieuwe quiz. Ieder om z’n eigen reden:

 

Een tocht door de tijd: De honderdste Vierdaagse van Nijmegen

Tegenover de nieuwe programmering van NPO 3 zonden veel andere zenders louter herhalingen uit. RTL 4 ging met Obese (487.000 kijkers) en Moordvrouw (335.000) flink onderuit en werd verslagen door zowel SBS 6 als Net5.

Maar de grootste winnaar was NPO 1. De zender scoorde met wielertalkshow De Avondetappe 1,1 miljoen kijkers en ook Een tocht door de tijd wist een miljoen kijkers aan zich te binden. Deze documentaire over het 100-jarig jubileum van de Nijmeegse Vierdaagse viel in de smaak.

 

Reageren