De TV van gisteren: Best bekeken Heel Holland Bakt ooit!

Heel Holland Bakt trok zondag voor het eerst ooit meer dan 3 miljoen kijkers. De bakshow van Omroep MAX heeft dus een record te pakken.

Heel Holland Bakt scoort altijd fantastisch, maar nooit zaten er meer bakliefhebbers voor de tv dan deze zondag. Het waren er om precies te zijn 3.036.000. Al die kijkers zagen dat Ine net voor de finale het veld moest ruimen. En dat riep gemengde gevoelens op bij de kijker. 

Vervolgens ging het gerucht op Twitter dat in de teaser voor volgende week op het briefje van André van Duin al te zien was wie de winnaar in de grote finale zou zijn.

KUYT

Alleen het Journaal van 8 uur kon Heel Holland bakt enigszins bijhouden (2,6 miljoen kijkers). Daarna volgde op gepaste afstand het Eredivisie voetbal met 2 miljoen en de documentaire KUYT over het laatste voetbaljaar van Dirk Kuijt bij Feyenoord (1.38 miljoen)

Echtgenote Gertrude maakte misschien nog wel meer indruk dan Dirk.

Zondag met Lubach

De wat mindere cijfers deze zondagavond waren voor Cold Case: Dader gezocht. Het programma van Sandra Schuurhof werd wegens tegenvallende kijkcijfers van primetime verbannen naar de late avond waar het vanzelfsprekend nog minder kijkers trok: 218.000.

De comedyshow van Najib Amhali en Jandino Asporaat kwam tot 803.000 kijkers en Gouden Televizier-Ring-winnaar Zondag met Lubach trok geen extra kijkers dankzij de televisieprijs, hij hengelde 815.000 mensen binnen. En dat terwijl Arjen liet zien hoe Oranje alsnog naar het WK in Rusland kan.

 

Meer over: