DE KIJKCIJFERS VAN ZATERDAG 11 MEI

De TV van gisteren: Beste zangers en Ik vertrek scoren

Het best bekeken programma van de zaterdagavond van deze week is Ik vertrek. Dat was overigens niet het enige programma waar NPO 1 mee scoorde, want op het Beste zangers Songfestival werd ook gretig afgestemd.
In Ik vertrek werden Joost en Susan gevolgd, die Almere verruilden voor Andalusië. Het ging overigens om een oude aflevering, maar dat lijkt weinig invloed op de kijkcijfers te hebben. Er was behoorlijk wat werk aan de winkel voor de twee, want het pand waarin ze terechtkwamen was alles behalve een degelijk gebouw dat direct bewoonbaar is. Er keken 1.3 miljoen mensen naar de verrichtingen van Joost en Susan. Er is overigens veel kritiek op de makers van de herhaalde aflevering, want Joost blijkt een aantal maanden na de uitzending te zijn overleden, zo werd door het programma op de website bekendgemaakt.

Beste zangers Songfestival

Het concept Beste zangers is natuurlijk iets wat al tijden scoort, maar deze keer werd er een speciale Songfestival special uitgezonden. En dat scoort natuurlijk helemaal goed met het liedjesfestijn in aantocht. In de aflevering werden onder meer voormalig deelnemers van het festival aan het woord gelaten over hun ervaringen. Uiteraard werden er ook liedjes gezongen. In totaal stemden 1.15 miljoen mensen af op het programma op NPO 1.

En verder...

Na het geweld van de NPO weet RTL 4 ook een plekje veilig te stellen in de top van het kijkcijferklassement. Met Kees & Co scoort de commerciële omroep 1.12 miljoen kijkersOok het programma Paul pakt uit heeft het heel behoorlijk gedaan met 817.000 kijkers. Daartussen vinden we nog Kassa terug met 819.000 kijkers. Verder werden de verrichtingen van Max Verstappen in de kwalificatie gevolgd door 411.000 mensen bij Ziggo Sport. SBS 6 wist slechts 371.000 kijkers te trekken met de Gordon tegen Dino show.

Meer over:

Reageren