Kijkcijfers zaterdag 16 januari 2021

De TV van gisteren: Brigitte Kaandorp trekt 1 miljoen kijkers op SBS 6

17 Januari 2021 08:43 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Ondanks het online geweld van Vrienden van Amstel Live deed de lineaire televisie op een ondergesneeuwde zaterdag prima zaken. 

Er waren een slordige 500.000 gratis kaarten verkocht voor de digitale editie van Vrienden van Amstel Live en die hap uit het kijkerspubliek is vooral te vinden bij Wie is de Mol? Vorige week tikte het programma nog bijna 3 miljoen kijkers aan, nu waren dat er een slordige 2,5. Napraatprogramma Moltalk had daar veel minder last van op NPO 3 en kwam uit op 918.000 kijkers.

RTL 4 stabiel

RTL 4 had minder 'last' van VVAL: de zender presteerde over de hele avond een kleine 150.000 kijkers lager dan een week eerder. Dat betekent nog altijd prima scores voor Weet ik veel, de kennisquiz van Beau van Erven Dorens noteerde 1,38 miljoen kijkers waarvan velen klaagden dat de thuisapp nog steeds niet werkt. Bankgiro miljonairs wist 1,25 miljoen mensen te vermaken.

Kaandorp scoort

SBS 6 zendt de komende weken op zaterdag avondvullende cabaretshows uit. Vorige week kwam Ronald Goedemondt, inclusief uitgesteld kijken, niet verder dan 639.000 kijkers. Ditmaal ging Birgitte Kaandorp daar met gemak overheen. De koningin van het Nederlands cabaret hield met haar show Eh... ruim één miljoen liefhebbers aan de buis gekluisterd. 

Meer over