Kijkcijfers 24 oktober 2023

De TV van gisteren: Kijkers gaan stuk om Ewout Genemans die pizza’s bezorgt in Bureau Rotterdam

25 oktober 2023 08:58 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© RTL

Never a dull moment in Rotterdam. Ewout Genemans heft de afgelopen tijd al genoeg bizarre dingen meegemaakt in Bureau Rotterdam en ook gisteravond was het weer raak.

De presenator is namelijk getuige van een dollemansrit van een pizzakoerier.

Bureau Rotterdam

Vorige week hield een aflevering van Bureau Rotterdam kijkers al in spanning toen een visser dacht een hoofd gezien te hebben in het water. Gisteravond kregen de agenten een melding over een wel erg snelle thuisbezorger op een scooter. 837.000 kijkers keken in spanning toe hoe de politie na een wilde achtervolging de snelheidsduivel in zijn kraag weet te vatten. De jonge man wordt in de handboeien geslagen en moet mee naar het bureau. Maar ja, wat moet er nu met die pizza’s gebeuren? Ewout vindt “het lullig” als de bestelling niet wordt afgeleverd bij de mensen thuis. En worden de pizza’s toch nog warm afgeleverd, alleen als de bewoners de deur opendoen komt er een enorme drugslucht op de politie en Ewout af. Oeps..

FC Lens – PSV in de Champions League

De avond werd vooral gedomineerd door het voetbal in de Champions League. Ruim 1,1 miljoen kijkers zagen hoe PSV het opnam tegen de Frans club FC Lens. De Eindhovenaren moesten winnen om te kunnen overwinteren in Europa met met een gelijkspel gisteravond wordt dat nu een beetje lastig. PSV-fans waren razend na afloop en sloopten het halve stadion en daarbuiten.

Van Onschatbare Waarde

De kijkers wisten NPO1 op primetime nog niet echt te vinden of het lag aan het programma, want De Wereld van Morgen, gepresenteerd door Soy Kroon, Roos Moggré en Hila Noorzai, wist maar 483.000 mensen te boeien. Van Onschatbare Waarde daarentegen is zoals altijd een hit op de dinsdagavond en weet dan ok 936.000 kijkers te trekken naar de publieke omroep.

De Bondgenoten

SBS6 deed ook prima zaken op de dinsdagavond. Alhoewel, De Bondgenoten wist maandagavond nog 423.000 kijkers te boeien, maar gisteravond waren er al bijna 100.000 kijkers afgehaakt en zaten er nog maar 325.000 kijkers voor de buis. Urk! houdt haar vaste fans, want de realityserie werd weer door een prima aantal kijkers bekeken; 734.000.

* De kijkcijfers uit dit artikel komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over