De TV van gisteren: Cabaretavond RTL kan niet op tegen NPO 1

16 oktober 2016 07:53 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

RTL 4 zet de komende zaterdagen in op cabaret, maar qua kijkcijfers zal het lachen ze wellicht snel vergaan. Topcabaretiers Guido Weijers en Hans Teeuwen waren geen match voor NPO 1.

Guido Weijers mocht de avond voor RTL openen met V, zijn vijfde soloprogramma uit 2015. Zo'n 849.000 mensen zagen de Brabander, terwijl op dat moment op NPO 1 de Super Freek show en Viva la Frans respectievelijk 911.000 en 957.000 kijkers scoorden. Alleen Koefnoen kon net niet tegen Weijers op met een verder prima 817.000 kijkers.

Hans Teeuwen stelt teleur

Na Guido was het de beurt aan Hans Teeuwen, maar het RTL publiek leek uitgelachen. Uiteindelijk zagen slechts 313.000 mensen de herhaling van Hans' z'n show Spiksplinter uit 2011. En dan bleek er ook nog 's een onderlinge concurrentiestrijd gaande...

Koefnoen controverse

Overigens hadden twitteraars ook flink wat commentaar op de laatste Koefnoen van het seizoen. De grapdichtheid zou te laag zijn en Paul Groots' Donald Trump imitatie (foto) flauw en onnodig. Maar de boot was pas echt aan toen de prinsesjes van Oranje op zolder van Soestdijk de verkleedkist in doken. Een van hen kwam daarop in een oud Nazi uniform naar beneden. Papa Wim-Lex kon er smakelijk om lachen, het gros van de twitterende kijkers niet zo.

Zullen we een spelletje doen?

Op SBS 6, ver van alle omstreden humor, werd de laatste aflevering van het tweede seizoen van Zullen we een spelletje doen? uitgezonden. Een voor de zender meer dan uitstekende 612.000 kijkers zagen hoe Patricia Paay en Josje Huisman de teams van Nick en Simon kwamen versterken. Afgaand op de tweets was het vooral gezellig, al was er tussen de jolijt door ook ruimte voor online overpeinzingen.

Meer over