De TV van gisteren: Canal Parade minder goed bekeken dan vorig jaar

Het verslag van de jaarlijkse Canal Parade viel met 378.000 kijkers net buiten de kijkcijfer top tien die verder vooral gevuld is met Olympische Spelen.

Zelfs de zoen van Richard Groenendijk en Art Rooijakkers , afgedwongen toen ze op de kiss cam verschenen, wist niet meer kijkers te trekken dan in 2015. Toen stemden er 417.000 mensen op de compilatie van de bonte botenparade af. Er waren ook relatief weinig boten te zien in de half uur durende uitzending die voor een groot deel gevuld werd met gesprekjes en statements van de LHBT-gemeenschap. En op social media was sowieso een boel kritiek op de wijze waarop (en of) het spektakel te zien was. 

Studio Olympic Park door de miljoengrens

Verder wist alleen sport boven het miljoen te scoren. Rio live was goed voor een indrukwekkende 1.94 miljoen kijkers, maar ook Studio sport eredivisie kon rekenen op 1.68 miljoen voetbalfans die naast de sport ook benieuwd waren naar de laatste ontwikkelingen in de KPN-FOX controverse. Later op de avond wisten 1.23 miljoen mensen de derde aflevering van napraatprogramma Studio olympic park te vinden. Daar begint zich volgens Twitter een trend te ontwikkelen: Edith Bosch valt in de smaak, in tegenstelling tot presentator Henry Schut.

RTL 4 op primetime onder het half miljoen

Dat de sportzomer oppermachtig is, lijkt RTL 4 inmiddels allang geaccepteerd te hebben. Toch is het opmerkelijk dat 's lands grootste commerciële zender niet eens een half miljoen kijkers weet te boeien op primetime. Het best bekeken RTL-amusementsprogramma was De jongens tegen de meisjes dat bleef steken op 444.000 kijkers. Daarna scoorde Het collectief geheugen er 339.000 terwijl Ushi & the family 273.000 kijkers vermaakte. 

Meer over:

Reageren