De TV van gisteren: Chef in je oor groeit voorzichtig naar 300.000 kijkers

De NPO3-kookshow Chef in je oor oogst lof van de kijkers en wist dinsdagavond een iets groter publiek aan zich te binden.

Na een twijfelachtige start met 253.000 kijkers wist Chef in je oor met de tweede aflevering ietsjes meer kijkers te vermaken: 299.000 om precies te zijn. Het kookprogramma, waarin twee BN’ers een sterrenmaaltijd bereiden terwijl ze via een oortje instructies krijgen van een chefkok, had deze week GTST-ster Ruud Feltkamp en cabaretier Richard Groenendijk te gast. Zij waagden zich aan gerechten met asperges, het witte goud. Kijkers vinden het format ook goud waard:

Ruud Feltkamp werd aangestuurd door de Zeeuwse chefkok Edwin Vinke, terwijl Richard Groenendijk aanwijzingen kreeg van Joris Bijdendijk, de chef van het Rijksmuseum-restaurant. Een heerlijk aspergegerecht met chorizocrumble en peterseliesaus bezorgde Richard en Joris de overwinning. Veel kijkers waren helemaal weg van de Rijks-chef. En dan niet alleen vanwege zijn kookskills.

Mocht er een volgend seizoen komen van Chef in je oor, hoeft presentator Klaas van der Eerden zich in elk geval geen zorgen te maken of hij wel voldoende kandidaten kan vinden. De BN’ers staan in de rij om mee te doen:

 

Herman en Martijn op de proef gesteld

Chef in je oor-fan Martijn Krabbé was dinsdagavond ook zelf op de buis met zijn culinaire reisshow Herman & Martijn: Op De Proef Gesteld. Het programma scoort al weken flink onder het gemiddelde van RTL 4, maar stijgt deze week plotseling richting het miljoen. 927.000 kijkers zagen hoe Martijn en Herman den Blijker een gevulde kameel gingen bereiden (niet: berijden) in Oman. Een groot deel van het publiek bekommerde zich vooral om het schattige geitje dat de heren tegenkwamen. Zou het in de kameel verdwijnen?

Uiteindelijk mocht het geitje – tot opluchting van velen – blijven leven. Voor zolang het duurt natuurlijk.

 

De Tafel van Tijs

Intussen waren op NPO 2 388.000 kijkers getuige van de terugkeer van Tijs van den Brink op tv. Voor het eerst na zijn heftige wielrenongeluk van twee weken geleden zat de EO-presentator weer in zijn eigen programma De Tafel van Tijs. Aangeschoven was onder meer Mart Smeets, die niet sprak over fietsen (daar heeft Tijs voorlopig even genoeg van), maar over ‘goed en kwaad’, over vluchtelingen en natuurlijk over het geloof. Maar ook het baardje van de anders zo glad geschoren Tijs hield de kijkers bezig:

Aanschouw Tijs’ nieuwe look in onderstaande video:

 

Reageren