Kijkcijfers dinsdag 7 september 2021

De TV van gisteren: Cijfers talkshow Johnny de Mol gehalveerd

8 september 2021 10:00 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© William Rutten
Dat niets onvoorspelbaarder is dan het presenteren van een talkshow merkt ook Johnny de Mol. Waar iedereen na de eerste uitzending van HLF8 nog enthousiast was en de kijkcijfers prima, is het op dat twee al huilen met de pet op. 

Het debuut van Johnny als talkshowhost op SBS6 was goed voor een keurige 423.000 kijkers, maar daar waren er tijdens de tweede uitzending nog maar 213.000 van over. Een halvering dus. De meeste kijkers die overbleven kunnen de luchtigheid van HLF8 goed waarderen.  

Khalid & Sophie

Johnny staat dagelijks tegenover de talkshow Khalid & Sophie dat het in verhouding nog slechter deed. Om slechts 351.000 kijkers te trekken op een zender als NPO1, waar veel mensen hun televisie standaard op hebben vastgezet, is een kunst op zich. En bij Khalid & Sophie kunnen we na anderhalve week wel spreken van een trend wat betreft beroerde kijkcijfers.  

Nederland - Turkije

Er werd ook gevoetbald en hoe! Oranje gaf een galavoorstelling weg tegen Turkije en rolde de Turken op met 6-1. En zo lijkt Louis van Gaal het toch maar weer te gaan flikken. Het Nederlands elftal trok 2,6 miljoen kijkers. Bijkomend voordeel voordeel van de overwinning: geen getoeter op straat.  

Meer over