Kijkcijfers donderdag 1 juni

De TV van gisteren: Cornald Maas en Peter Pannekoek sneeuwen onder

1 juni 2023 07:45 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet

Ondanks het lekkere weer viel er woensdagavond genoeg te beleven op de Nederlandse televisie. Van de start van Theater Maas, Waarom Gaan We Niet Vaker? en De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland tot het slot van Dag & Nacht en Ruud & Olcay.

Daarnaast waren ook de vierde aflevering van Het Perfecte Plaatje op Reis en Vandaag Inside weer in trek.

Theater Maas en Waarom Gaan We Niet Vaker?

Met de zomer op komst wil cultuurzender AVROTROS ruimte bieden aan programma’s over het theater. Daarom konden kijkers gisteren niet alleen genieten van Theater Maas (109.000), waarin Cornald Maas de voor een Louis d’Or en de Theo d’or genomineerde acteurs verraste, maar ook van de start van Waarom Gaan We Niet Vaker?

De toeschouwers van die laatste zagen en hoorden onder meer voorproefjes van toneelstukken en openhartige gesprekken. Zo sprak presentator Peter Pannekoek onder met Hans Kesting over het vak en met Jeroen Woe over wat negatieve recensies allemaal te weeg kunnen brengen. Kijkers hingen alleen (nog) niet aan zijn lippen. Er keken slechts 222.000 mensen. 

Het Perfecte Plaatje op Reis

Met dit aantal konden beide programma's niet op tegen de publiekstrekkers van het moment. Net als de afgelopen weken trok Het Perfecte Plaatje op Reis (na het NOS Journaal (1,3 miljoen) en Vandaag Inside (951.000)) aan het langste einde met 849.000 kijkers en een derde plaats in de top-25. En deze toeschouwers waren stuk voor stuk getuige gravinfluencer Eloise van Oranje de competitie moest verlaten

Verder keken er 453.000 mensen naar de nieuwste aflevering van Boerderij van Dorst en hoeft John Williams met 350.000 kijkers voor de seizoensstart van De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland niet ontevreden te zijn op de tweede zender van RTL. Andere populaire tv-uitzendingen waren het slot van Dag & Nacht (771.000), Goede Tijden, Slechte Tijden (738.000) en de voetbalwedstrijd tussen Sevilla en AS Roma op Veronica (516.000).

Kinderen Kopen een Huis

De zorgen zitten daarom ook vooral bij SBS6. Vorige week opende Jan Versteegh het nieuwe seizoen van Kinderen Kopen een Huis met 453.000 kijkers. Deze week waren er slechts 335.000 mensen nieuwsgierig of het kinderen Larissa (15) en Lars (12) zou lukken om een appartement te vinden dat aan hun ouders wensen zou voldoen.  En dat was maar net iets hoger dan de allerlaatste aflevering van Ruud & Olcay op NPO1. Daar keken 264.000 mensen naar.

Meer over