De TV van gisteren: Dance Dance Dance wint nipt van Ik Vertrek

3 September 2017 09:02 | kijkcijfers | Door Televizier

© William Rutten

Het was spannend op de zaterdagavond welk televisieprogramma de meeste kijkers zou trekken. Uiteindelijk is het Dance dance dance dat als winnaar kan worden uitgeroepen.

Net iets meer dan 1.2 miljoen mensen stemden af op het dansprogramma van RTL 4. Het was alweer het derde seizoen dat van start ging. Vorig seizoen wisten Buddy Vedder en Robin Martens het programma te winnen. Welk koppel gaat er dit seizoen in slagen? Twitterend Nederland kon ook weer los.

Ik Vertrek

Het was ook weer smullen bij Ik vertrek. Ruim 1.1 miljoen mensen zagen hoe rioolopzichter Alex en voetreflextherapeut Martina van Oosterhout naar Tiszafüred in Hongarije verhuisden. Ze zouden iets gaan doen met een naaktcamping, maar dat idee belandde al snel in de ijskast. Uiteindelijk ging het met name over mediteren. Twitter ontplofte.

Kroongetuige

De eerste aflevering van Kroongetuige zat op hetzelfde tijdslot als Ik vertrek en dat was uiteraard te merken in de kijkcijfers. Kroongetuige wist 780.000 kijkers aan zich te binden. De nieuwbakken presentatrice Monic Hendrickx presenteerde het programma, waar onder meer Frits Wester en Bram Moszkowicz in te zien zijn. Wat vond Twitterend Nederland?

Meer over