Kijkcijfers zaterdag 25 januari 2020

De TV van gisteren: Dancing on ice roemloos ten onder

Dancing on ice had een groots, veel bekeken alternatief moeten zijn voor het typische zaterdagavondamusement op andere zenders, maar na acht weken zwierde de SBS-ijsdansshow zo goed als geruisloos af. 

Aan de opzet van de show en de kwaliteit van de productie en de deelnemers viel weinig aan te merken. Toch wisten veel kijkers de avondvullende liveshow niet te vinden. Dancing on ice verloor wekelijks kijkers om uiteindelijk onder het half miljoen uit te komen. Ook de ontknoping trok niet meer kijkers: uiteindelijk zagen 447.000 kijkers wie als winnaar uit de bus kwam, het leverde SBS een pijnlijke 24e plek in de kijkcijfer top 25 op. Gelukkig waren de online kritieken wel lovend.

Wie is de Mol op 1

Het zal niemand verbazen: ook deze week is Wie is de Mol? de onbetwiste winnaar op primetime. De derde aflevering was goed voor 2,68 miljoen kijkers die getuige waren van de derde afvaller. Op NPO 3 deed Moltalk met 1 miljoen kijkers ook goede zaken, maar dit ging ten koste van de kijkers van Hoogvliegers, de peperdure EO-reeks over vliegeniers kwam niet verder dan 939.000 kijkers. 

RTL 4 in de marge

RTL 4 heeft het ook lastig om een breed publiek te bereiken op zaterdagavond. Met 737.000 kijkers is het anderhalf uur durende All together now ook niet direct een kijkcijfertopper. Daarentegen doet de reboot van Wie ben ik? al weken uitstekende zaken met Caroline Tensen aan het roer. Ook ditmaal scoorde het inmiddels dertig jaar oude spelletje een gezonde 814.000 kijkers. 

Meer over:

Reageren