Met Arcade als hoogtepunt

Dit is de winnaar van Dancing on Ice

25 januari 2020 21:59 | amusement | Door Jef Willemsen

© SBS 6
Na acht weken was Dancing on ice toe aan z'n ontknoping. Vier overgebleven BN'ers en hun danspartners namen het in drie rondes tegen elkaar op.

Donny Roelvink, Elske Dewall, Juvat Westendorp en Tommie Christiaan traden aan. Ze konden zich geen fouten permiteren, want aan het eind van iedere ronde viel een van hen af.

Donny en Maria

Na de vier dansen van ronde 1 was duidelijk dat Donny als eerste het veld moest ruimen. Hij kwam een paar tiende puntjes tekort en nam met opgeheven hoofd afscheid van het publiek. Zijn vriendin schreeuwde op de tribune het hardst.

Elske Dewall en Mark Olivier

Tijdens de tweede ronde herhaalden de drie finalisten een favoriete kur uit voorgaande afleveringen. Ondanks een topprestatie zag Elske de bui al hangen: ze moest haar schaatsen aan de wilgen hangen, maar was blij zichzelf elke week overtroffen te hebben.

Juvat Westendorp en Lauren

De finale ging daarmee tussen Juvat Westendorp en Tommie Christiaan. Beide ervaren dansers en show artiesten. Om hun talenten toch te meten, kregen ze de opdracht elk op hetzelfde nummer te dansen. De keus viel op Arcade van Duncan Laurence. Juvat mocht als eerste aan de bak met Lauren. Zijn dans leverde hem van de jury een 9,5, een 9 en 9,5 op en een 9.2 van het publiek. 

Tommie Christiaan en Klabera

Daarna was het aan Tommie die als hekkensluiter van het seizoen sowieso al een rotweek achter de rug had. Hij revancheerde zich met een volgens de jury meesterlijke dans. Joan Haanappel noemde zijn optreden praktisch volmaakt, Ruben Reus vond het "van een andere league" en ook voorzitter Marc Forno was idolaat. De jury deelde drie tienen uit en daarmee kon de overwinning Tommie al niet meer ontgaan, zeker niet toen de thuisstemmers hem 9,4 punten gaven.

"Ik kom naar huis"

Een dolblije Tommie bedankte zijn partner Klabera, alle mensen achter de schermen, de jury, al zijn medekandidaten en natuurlijk zijn jonge gezin: "Ik kom naar huis, ik ben niet meer elke dag op de schaatsbaan te vinden."

Meer over