'Hoe kan dit?'

Online ophef over uitslag Dancing On Ice

28 december 2019 22:39 | amusement | Door Jef Willemsen

© SBS 6
Dancing on ice houdt online de gemoederen behoorlijk bezig. Veel twitterende kijkers begrijpen niets van de verrassende uitslag van de vierde liveshow.

Aan het eind van de show bleek dat Sabine Uitslag met slechts 0,1 punt verschil het veld moest ruimen. Dit was tegen het zere been van veel kijkers.

Roy Donders

Eén van de kritiekpunten draait om het lot van Roy Donders. Al in de tweede liveshow was juryvoorzitter Marc Forno er duidelijk over: de stylist van het zuiden is een middelmatige schaatser die het niet moet hebben van zijn techniek. Het leek er dan ook op dat hij als eerste af zou vallen. Uiteindelijk sneuvelde Celine Huijsmans en ook deze week ontsprong Roy op een haar na de eliminatie ondanks een weinig spectaculaire danskür.

Joan Haanappel

Een ander hekel punt zijn de bijdragen van de juryleden. Met name Joan Haanappel (79) krijgt er online van langs. Ze zou te kritisch zijn richting de vrouwen en juist een zwak hebben voor de mannelijke deelnemers. Dit zou leiden tot partijdigheid en een vertekende uitslag. 

Ook aan de kwaliteiten en onpartijdigheid van de jury werd getwijfeld. Al zijn er altijd mensen die ’t anders zien…

Meer over