Na drie shows...

Dit is de eerste afvaller van Dancing On Ice

22 december 2019 11:09 | amusement | Door Jef Willemsen

© SBS
Na drie liveshows was het tijd voor de eerste afvaller bij Dancing on ice en dat leverde een verrassende uitslag op.

Niemand wil in de eerste aflevering van een talentenjacht al afvallen, daarom kregen de kandidaten van Dancing on ice maar liefst drie liveshows voordat er iemand moest sneuvelen.

Roy versus Celine

Op basis van de punten uit de eerste twee shows was al duidelijk dat Celine Huijsmans en Roy Donders allebei grote kans maakten de show te verlaten. Donders bleek geen natuurtalent en ook Celine wist niet te overtuigen met haar schaatsprestaties. 

Kerstthema

In de derde show draaide alles om kerst. Met bijpassende outfit verschijn Celine met haar partner Allen op het ijs. Haar jurypunten waren prima, waardoor Roy minstens vier zevens moest scoren om in de race te blijven. Een flinke opgave gezien de vele vieren, vijven en magere zesjes die hij tot nu toe had gekregen. 

Wondertje

Het leek dus een uitgemaakte zaak toen de stylist met zijn partner Ale het ijs op ging. Maar toen de muziek eenmaal begon, voltrok zich een ijzig wondertje. Donders verbaasde zowel publiek als de jury met een technisch knappe kür die ook nog eens vermakelijk was. 

Showmanship

De jury gaf Roy daarom, mede vanwege zijn showmanship, driemaal een 7.5. Daar kwam de 7.3 van de thuisjury bovenop waardoor hij verzekerd was van een plek in de volgende aflevering. Celine reageerde sportief op haar uitschakeling: "Roy verdient het om er nog eentje te pakken."

Meer over