Kijkcijfers woensdag 28 september 2022

De TV van gisteren: De Avondshow en Oogappels samen met journaals aan het roer

29 september 2022 07:15 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© Uitzendinggemist still
De Avondshow met Arjen Lubach is nog steeds avond na avond populair. Ook gisteravond scoort het programma, dat samen met Oogappels te zien was op NPO1, weer veel kijkers.

Op plek 1 en 2 van de dag top 25 vinden we de nieuwsuitzendingen van NOS (ruim 1,9 miljoen kijkers) en RTL4 (1 miljoen kijkers) terug rond de klok van 8 uur en half 8.

Sabotage Nord Stream-pijpleiding

Tijdens de aflevering van De Avondshow ging Lubach in op de sabotage van de pijpleiding, het dragen van fietshelmen en de historisch lage Britse Pond. Ook schoof Astrid Joosten aan en dit alles kon rekenen op 1 miljoen kijkers.

Oogappeltjes

We weten inmiddels dat er ook een vijfde seizoen komt van de serie Oogappels en dat is maar goed ook. De serie op NPO1 weet elke keer weer veel kijkers aan zich te binden. Gisterenavond zaten 983.000 mensen voor de buis voor puberstress en ouderenleed.

Vaste kijkersgroep

Het lijkt erop dat I Can See Your Voice van RTL4 een vaste kijkersgroep heeft weten te binden aan het programma. Waar er vorige week 707.000 kijkers waren, zaten er nu 769.000 mensen voor de buis om te ontdekken wie echt konden zingen en wie de saboteurs waren.

Stella inside the building

Bij Vandaag Inside schoof columniste Stella Bergsma aan die voor het laatst te zien was bij de show ergens in maart. De kijkers waren toen niet echt gecharmeerd van haar aanwezigheid en het feit dat ze zo graag wil komen vinden ook Genee, Derksen en Van der Gijp merkwaardig. De show zorgde voor ergernis bij de kijkers, maar leverde toch 756.000 mensen voor de televisie op.

Meer over