De TV van gisteren: De Kwis meest populair op primetime

10 december 2017 07:58 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

De Kwis is met ruime afstand het best bekeken amusementsprogramma op primetime. 1.26 miljoen kijkers zagen eregast Paulien Cornelisse alles behalve lachen.

NPO 1 heeft echter wel alle reden tot lachen: na een ijzersterke vooravond met 1.39 miljoen kijkers voor Kassa en 1.91 miljoen voor het Acht uur journaal kon de avond eigenlijk al niet meer stuk. Toch kwam Paulien Cornelisse niet echt uit de verf. De taalcolumniste zit doorgaans niet om een kwinkslag verlegen, maar bracht haar Kwis aflevering vooral bloedserieus turend door. Dat bleef niet onopgemerkt.

Sorry Voor Alles stijgt

Voorafgaand aan De kwis beleefde ook Sorry voor alles een opleving. De verborgen camera show van Jan Smit bungelde de laatste weken rond de 650.000 kijkers, maar knalde nu naar 941.000 kijkers. Zeker niet onaardig voor zaterdagavond om 20.30 uur. Maar op Twitter zijn de kritieken nog altijd verre van positief.

Maar hoofdgast Peter, die een maandlang gefopt werd en steevast voorbeeldig reageerde, werd wel massaal omarmd.

Chantal zakt in zonder Linda

Op RTL 4 viel genoeg te lachen, al waren de cijfers er niet echt naar. Linda de Mol's Oh wat een jaar! is afgelopen, waardoor de zender het zonder de gegarandeerd gemiddelde 1.8 miljoen kijkers moest stellen. De theatershow Made in Belgium van de Vlaamse komiek Philippe Geubels deed het met 932.000 kijkers niet eens onaardig, maar daarna maakte Chantal Janzen een lelijke uitglijer met 661.000 kijkers voor de allerlaatste &Chantal. De afgelopen weken wist de show minstens 1.3 miljoen mensen te bereiken. Maar vooruit, dat mag de pret niet drukken.

Meer over