De TV van gisteren: De Luizenmoeder verslaat alles en iedereen

RTL 4 had een hele nieuwe serie-avond in petto voor de kijkers, maar verrassend genoeg werden Soof, Moordvrouw en CMC verslagen door De luizenmoeder.

De luizenmoeder kreeg na de eerste aflevering een enorme lading positieve publiciteit. En daarom schoot de serie over de perikelen op basisschool De klimop met juf Ank in een glansrol, omhoog van 750.000 kijkers vorige week naar 1,4 miljoen deze week.

Alleen het Journaal van 8 uur (2,6 miljoen) en Studio Sport met daarin een samenvatting van de klassieker Ajax - Feyenoord (2,5 miljoen) scoorden beter dan De luizenmoeder.

Soof

De nieuwe serie-avond van RTL 4 werd ook nog verslagen door de documentairereeks Door het hart van China (1,3 miljoen) op NPO 2, daarna scoorde Moordvrouw 1,1 miljoen kijkers, en het nieuwe Soof: een nieuw begin eindigde net iets daaronder. Van Soof verschenen eerder twee succesvolle speelfilms. De eerste reacties op de serie zijn wisselend.

CMC

Alleen Centraal Medisch Centrum scoorde ietwat tegenvallende cijfers. Het tweede seizoen van de ziekenhuisserie begon met 708.000 kijkers op RTL 4 en dat is onder de maat.

Al met al moesten de kijkers massaal aan de beademing na al die series.

Reageren