Kijkcijfers zondag 10 maart 2024

De TV van gisteren: Heel Holland Bakt en De Oranjezondag domineren tijdens Super Sunday

11 maart 2024 09:03 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© SBS6

Het was een zogenaamde Super Sunday gisteravond. De Oranjezondag, Postcode Loterij Miljoenenjacht, Beat the Champions en De Joodse Raad gingen van start met een nieuw seizoen. Maar wie wist de meeste kijkers te trekken?

Uiteindelijk blijven veel kijkers toch trouw aan een heel ander programma.

De Oranjezondag

Na het succes van De Oranjezomer en De Oranjewinter kon het haast niet anders dat De Oranjezondag ook een hit zou worden. Het is natuurlijk altijd even afwachten, maar SBS6 kan inmiddels niet meer zonder Hélène Hendriks. De eerste aflevering van haar nieuwe talkshow wist meteen 983.000 kijkers te trekken. En dat is bijna de helft meer dan Renze, dat op hetzelfde tijdstip werd uitgezonden op RTL4. Hij wist 523.000 kijkers naar zich toe te trekken. Alhoewel, kijkers toch een puntje van kritiek hadden. Tafelgast Alexander Pechtold wist namelijk nogal wat voor irritatie te zorgen thuis.

Postcode Loterij Miljoenenjacht

Na de teleurstellende kijkcijfers van Ik Hou van Holland is het vast een spannende ochtend voor Linda de Mol, want zitten mensen nog te wachten op een nieuw seizoen van Postcode Loterij Miljoenenjacht? Het antwoord is volmondig: ja! Ruim 1,1 miljoen kijkers stemden primetime af naar SBS6. Kandidaat Bas wist 500.000 euro te winnen en daarmee ook nog eens de harten te stelen van de kijkers met zijn mooie verhaal. Winston Gerschtanowitz stond alleen voor een dichte deur bij de thuiswinnaar in Laren.

De Joodse Raad

André van Duin, Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven kregen er dus flinke concurrentie bij gisteravond dus je zou zeggen dat ze dan een flink aantal kijkers moesten inleveren. Maar niets was minder waar. Uiteindelijk zagen nog steeds ruim 2 miljoen kijken de halve finale van Heel Holland Bakt en was daarmee het best bekeken primetime programma. Daarna ging de nieuwe serie De Joodse Raad van start met onder andere Pierre Bokma in de hoofdrol en die werd lovend ontvangen door 830.000 kijkers.

Beat the Champions

RTL4 kon niet achterblijven, want Chantal Janzen was terug met een nieuw seizoen van Beat the Champions. Helaas voor haar was de concurrentie iets té veel, want Heel Holland Bakt en Postcode Loterij Miljoenenjacht snoepten de meeste kijkers weg. Chantal bleef uiteindelijk over met 667.000 kijkers. Nieuwe ‘champions’ Anna Gimbrere viel in ieder geval in de smaak.

*De genoemde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagrampagina @tinanijkamp.  

Meer over