De TV van gisteren: De Zaak Menten is een hit op NPO 2

24 November 2016 08:18 | kijkcijfers | Door Televizier

© MAX/ NL Film

Over het algemeen scoren programma's op NPO 2 niet zo fantastisch, maar De zaak Menten deed het woensdag geweldig. Naar de MAX-serie keken 982.000 kijkers. En daarmee was het waargebeurde verhaal een van de best bekeken programma's van de avond.

De zaak Menten gaat over journalist Hans Knoop en zijn jacht op oorlogsmisdadiger Pieter Menten die jarenlang als een koning in Blaricum woonde zonder dat er een haan naar kraaide. Destijds, in de jaren zeventig, deed de zaak nogal wat stof opwaaien bij het Nederlands publiek. En ook deze serie maakt wat los. Lees alles over De zaak Menten.

PSV

Met PSV ging het minder. De Brabanders speelden in de Champions League tegen Atletico Madrid maar verloren in Spanje vrij kansloos met 2-0. 1,3 miljoen mensen zagen het gebeuren bij Veronica en waren niet blij.

Alles is nog niet verloren. Als PSV de volgende wedstrijd van Rostov wint, mogen ze nog even door in de Champions League.

Dubbeltje op zijn kant

RTL 4 ging in de herhaling met Een dubbeltje op zijn kant dat evengoed nog 873.000 kijkers trok. Het ging dan ook om de klassieke aflevering met Kees en Silvia waarin Kees zijn boot moet verkopen van John Williams en de emoties hoog oplopen. Het erge was ook nog eens dat Kees financieel adviseer van beroep was.

Meer over