Kijkcijfers woensdag 29 juli 2020

De TV van gisteren: Doorstart Briljant! levert RTL nog minder kijkers op

30 Juli 2020 08:02 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© RTL/Nick van Ormondt
John Williams kreeg de kans om opnieuw te stralen met Briljant!, maar het vroegtijdig van de buis gehaalde programma was wederom verre van een hit.

Begin maart werd na slechts één aflevering al de stekker uit de talentenjacht voor uitvinders getrokken. Die debuutaflevering scoorde een bescheiden 576.000 kijkers. De doorstart van Briljant! begon echter met 351.000 kijkers, gemiddeld voor RTL 4 dat vanwege de vele herhalingen inmiddels ook moeite heeft te scoren met reguliere programmering. Na John was het de beurt aan Britain's got talent dat een iets minder ellendige 409.000 kijkers noteerde. RTL 4 wist alleen met Ik weet er alles van boven het half miljoen te komen.

NPO 1 bakt ze bruin

NPO 1 heeft een probleem in de vooravond. De nieuwe Hit kwis verliest al drie dagen kijkers, nu keken slechts 345.000 mensen naar het spelprogramma van Kees Tol en Romy Monteiro. Op primetime gaat het gelukkig beter. De compilaties van Heel Holland bakt doen het prima met 721.000 kijkers en Foodtruck gezocht scoorde een inmiddels vertrouwde 570.000 kijkers. Met 1 miljoen voor Op1 kijkt de zender terug op een uitstekend gemiddelde.

De Slimste groeit

Onbetwiste topper is natuurlijk weer De slimste mensVoor het eerst dit seizoen bereikt de kennisquiz 1,5 miljoen mensen. Er zat gister nog slechts 78.000 kijkers tussen het spelletje en het NOS Journaal. Of dat wellicht iets te maken heeft met het feit dat NOS Journaal presentatrice Astrid Kersseboom haar niet onverdienstelijke debuut maakte zal de komende dagen blijken. 

Meer over