Kijkcijfers maandag 10 juni 2019

De TV van gisteren: Dr. Pol wint van Ali's Mensentuin

11 juni 2019 08:49 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© RTL
RTL 4 en SBS 6 hadden allebei een nieuw programma in de aanbieding op primetime. RTL trok aan het langste eind met In de voetsporen van Dr. Pol dat in de kijkcijfers won van Ali's mensentuin.
Bij In de voetsporen van dr. Pol op RTL 4 zoekt de veearts een Nederlandse collega. Dierenarts Marten en stelletje Pim en Manon strijden de komende weken om een plekje in de praktijk van de arts in het koude Michigan. Ze trokken met z'n allen 843.000 kijkers.

Ali's Mensentuin

Op SBS 6 had Ali B meer ambities met zijn Ali's mensentuin. Hij wil vooroordelen wegnemen door totaal verschillende soorten mensen te laten zien dat ze veel gemeen hebben. Ali trok 549.000 kijkers die best enthousiast waren.

 Een kijker was iets minder blij.

Canada tegen Kameroen

Chateau Meiland op SBS deed het nog veel beter dan Ali. De klussers trokken 769.000 kijkers, Gemaakt in Nederland deed zeer matige zaken op RTL 4 en trok 578.000 mensen. De NPO had het onzalige idee om de WK vrouwenvoetbalwedstrijd Canada tegen Kameroen primetime op NPO 1 uit te zenden. Je zou denken dat dat abominabele kijkcijfers zou opleveren, maar dat valt alles mee. 857.000 mensen gingen eens lekker zitten voor de voetbaldames. Dat bleek niet zo'n goed idee.

Gelukkig was er ook een lichtpuntje. 

Meer over