Kijkcijfers maandag 11 september

De TV van gisteren: Dramatische avond voor NPO1 na ontbreken De Slimste Mens

12 september 2023 09:10 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet
NPO1 baalt waarschijnlijk als een stekker. Het debuterende The Biohack Project, Volendam, een Dorp in de Eredivisie en het terugkerende Khalid & Sophie blijken niet zo veel mensen te trekken als hits Een Huis Vol en De Slimste Mens.

Toch moeten ze het daar de komende weken nog mee doen.

Khalid & Sophie

Aangezien afgelopen vrijdag zowel de finale van De Slimste Mens te zien was als de slotaflevering van Een Huis Vol kregen de kijkers op deze maandagavond een geheel nieuwe programmering voorgeschoteld.

Op de vooravond was Khalid Kasem weer terug met de eerste aflevering van talkshow Khalid & Sophie, waarin uitgebreid werd stilgestaan bij de huidige situatie in Marokko en Wende en S10 de sterren van de hemel zongen. Volgens kijkcijferexpert Tina Nijkamp zagen en hoorden ongeveer 477.000 kijkers dat. In vergelijking: vorige week keken er (incl. uitgesteld) nog 1,2 miljoen mensen naar Een Huis Vol op datzelfde tijdstip.

The Biohack Project

Wat voor de makers vooral spannend is, is de kijkcijferaantallen van zowel het debuterende The Biohack Project als Volendam, een Dorp in de Eredivisie. Kunnen die namelijk het succes van De Slimste Mens evenaren? Nog niet, zo is duidelijk. De docuserie van Jan Smit was goed voor 296.000 kijkers. Het nu toch al veelbesproken The Biohack Project moet het deze eerste week doen met 484.000 kijkers, stelt Tina Nijkamp. Of dat de komende weken nog aantrekt is de vraag: de mensen thuis lijken er op X nog niet bepaald mee weg te lopen.


Vandaag Inside

Wat verder opvalt, is dat de kijkers blijkbaar enorm veel behoefte hebben aan actualiteiten. Volgens Tina Nijkamp was de grote winnaar op primetime Vandaag Inside met ruim 1 miljoen kijkers: 1.040.000 kijkers om precies te zijn. Verder keken er mensen ook massaal naar het NOS Journaal van 20:00 uur en het RTL Nieuws van 19:30 volgt daar kort op met 1.016.000 kijkers. Ook Chateau Meiland heeft opnieuw weinig te vrezen: Martien en zijn familie was voor de derde week op rij de grote winnaar van 20:30 uur met 1 miljoen kijkers.


RTL Boulevard met Anouk

Het meest opvallende is echter RTL Boulevard. De bijzondere uitzending met Anouk was goed voor maar liefst 936.000 kijkers. De zangeres maakte dan ook diepe indruk op iedereen die voor de buis zat.

Meer over