De TV van gisteren: Dwars Door De Week blijft stabiel

24 september 2017 08:00 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO1

Dwars door de week hield in haar tweede week op de buis de aandacht van de kijkers vast. De satirische nieuwsquiz met Sophie Hilbrand scoorde zelfs iets beter.

In totaal zagen 766.000 kijkers de aflevering, terwijl de komische show een week eerder aftrapte met 737.000 nieuwsgierigen.  De lichte stijging is opmerkelijk omdat er op Twitter weinig goeds werd gezegd over het programma. 

En halverwege de uitzending liepen beeld en geluid ineens ook niet meer synchroon.

Dance Dance Dance scoort

Dance Dance Dance was wederom het best bekeken amusementsprogramma van de zaterdagavond. 1.31 miljoen kijkers zagen hoe Edsilia Rombley en Roué Verveer het veld moesten ruimen. Daarna zapten de meeste dansfans massaal weg: Kroongetuige scoorde een bedroevende 526.000 kijkers, een nieuw dieptepunt voor het complexe moordspel met Monic Hendrickx. Na enkele weken lijken de kijkers te weten wie de kroongetuige is...

SBS scoort niet

Ook de zaterdagavondprogrammering van SBS weet betrekkelijk weinig mensen te bekoren. Het grote probleem is 't beoogde kroonjuweel van de avond, de gezellige familiespelshow Wedden dat ik het kan? dat ook deze week onder de 400.000 kijkers eindigde. 392.000 mensen zaten te wachten op de gokshow van Jeroen van der Boom, de herhaling van Mensenkennis scoorde daarna met 448.000 kijkers nog beter. 

Meer over