De TV van gisteren: DWDD Summerschool met Common Linnets scoort 904.000 kijkers

22 Juli 2016 08:16 | kijkcijfers | Door Televizier

© Annemieke van der Togt - VARA

The Common Linnets gaven een lesje Americana in de DWDD Summerschool en daar hadden de kijkers wel oren naar. Het tv-college versloeg alle concurrentie en trok 904.000 kijkers.

Geen monsterscore zoals Paulien Cornelisse, die vorige week met haar college over taalfouten 1,6 miljoen kijkers wist te boeien. Maar The Common Linnets scoorden wel meer dan Rijksmuseum-directeur Taco Dibbits, die voor het oog van 739.000 kijkers vertelde over de schilderijen van Marten en Oopjen.

Ilse DeLange en haar bandleden gingen in vogelvlucht langs de verschillende subgenres van de 'paraplu' Americana: bluegrass, country, blues, het kwam allemaal voorbij. En vanzelfsprekend lieten ze ook wat nummers horen ter illustratie. De kijkers waren onder de indruk:

Geheel in Matthijs van Nieuwkerk-stijl sprak Ilse DeLange country uit als 'kuntry'. Ook geheel in DWDD-stijl werd daarover gezeurd op Twitter.

De lovende reacties hadden de overhand. Waar ongeveer iedereen het over eens was: het tv-college had een stuk langer mogen duren. Na een half uur zat het er alweer op en dat vonden veel kijkers te kort:

 

Baardmannetjes

Een common linnet is een kneu, een kleine zangvogel. Deze kwam ook voorbij in het NPO 2-programma Baardmannetjes, waarvan donderdag een tweede seizoen van start ging. 327.000 kijkers zagen hoe vogelkenner Nico de Haan en schrijver Hans Dorrestijn op avontuur gingen in de Leuvenumse bossen, op zoek naar de middelste bonte specht. Heerlijk kneuterige televisie.

Kijkers krijgen spontaan de neiging om ook hun natuuravonturen te delen op Twitter.

 

RTL Late Night

Op de late avond was SBS 6 de winnaar met Hart van Nederland (819.000 kijkers). NPO 1 trok 804.000 kijkers met wielertalkshow De Avondetappe. Op de derde plek stond RTL Late Night met 750.000 kijkers. Die zagen onder meer hoe politiewoordvoerder en Wie is de Mol?-icoon Ellie Lust op de tafel danste met Ali B.

 

Meer over