Kijkcijfers 31 juli 2022

De TV van gisteren: Finale EK Vrouwenvoetbal en André Rieu scoren op de zondagavond

1 augustus 2022 09:13 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© AVROTROS

De finale van het EK vrouwenvoetbal steeg met kop en schouders boven de concurrentie uit en ook André Rieu wist een miljoenenpubliek te trekken. Zomergasten daarentegen leverde nogal wat kijkers in ten opzichte van de eerste aflevering.

Sarina Wiegman zet haar succes als coach voort en wist ook met Engeland de EK-titel binnen te slepen. Ze is daarmee de eerste vrouwencoach ooit die met twee verschillende landen een prijs pakt. Het was een boeiend wedstrijd die door ruim 1,9 miljoen voetbalfans werd bekeken. Uiteindelijk wisten de ‘Lionesses’ in de verlening met 2-1 te winnen van Duitsland.

André Rieu en de Oranjes

Of het nou het Vrijthof is of televisie. André Rieu weet altijd miljoenen fans te trekken. Zo ook gisteravond met het programma André Rieu en de Oranjes te zien, waarin hij met zijn orkest een optreden verzorgde ter gelegenheid van de troonbestijging door Prins Willem Alexander. Ruim 1,2 miljoen kijkers kregen een uniek inkijkje in de meest indrukwekkende concerten van de muzikant.

Zomergasten

Na Humberto Tan was het de beurt aan econoom en socioloog Sandra Phlippen om aan te schuiven in Zomergasten. De aflevering werd alleen wel een stuk minder bekeken. Het programma wist maar 391.000 kijkers te bekoren. Ondanks de wat tegenvallende kijkcijfers, wist Sandra de kijkers wel te intrigeren. Ze had het onder andere over de problemen in de Nederlandse economie, maar ook over de klimaatverandering en waarom we nu in actie moeten komen. En dat kwam bij veel mensen best binnen.

Meer over