De TV van gisteren: Erik en Frank winnen Grillmasters-finale met 422.000 kijkers

27 juli 2016 07:40 | kijkcijfers | Door Televizier

© Twitter

De 'gouden grilltang' van 2016 is gewonnen door het Twentse duo Erik en Frank, zo bleek in de laatste aflevering van BBQ-show Grillmasters. De finale trok 422.000 kijkers.

Teleurstellende kijkcijfers voor het enige 'verse' amusementsprogramma tussen alle herhalingen op primetime RTL 4, maar het was geen verrassing: Grillmasters werd al weken matig bekeken. Dat maakte de vreugde voor Erik en Frank er niet minder om.

Heel Hengelo - nee, heel Twente was blij met de winst van de heren. Frank is eigenaar van een bierbrouwerij en proeflokaal, waar het vanzelfsprekend groot feest was na de uitslag.

 

Droomhuis gezocht

Tegenover RTL 4's Grillmasters trok NPO 1 712.000 kijkers met De wereld van Spong, een reportage waarin advocaat Gerard Spong een kijkje achter de schermen kreeg op luchtmachtbasis Volkel. Een herhaling van Droomhuis gezocht uit 2013 deed het nog beter op de publieke zender: 970.000 kijkers zagen hoe Janja en Gerard op zoek gingen naar een woning in Kroatië. Daarbij lieten ze vaak dezelfde woorden horen.

Kijkers verbaasden zich over de prijzen van de - niet eens heel grote - huizen die presentator Sybrand Niessen aan Janja en Gerard liet zien.

Maar nóg meer verbaasden de kijkers zich over het merkwaardige hoofddeksel dat Gerard opzette. (tekst gaat verder onder de foto)

 

De slimste mens

Het enige programma dat Droomhuis gezocht wist te verslaan, was De slimste mens. De tweede aflevering van de kennisquiz trok 1,1 miljoen kijkers naar NPO 2. Voor GTST-ster Dilan Yurdakul was het de tweede en laatste aflevering, want in de finale legde zij het af tegen SBS 6-presentator Thijs Zeeman. Vooral de galerij-ronde met filmquotes nekte de actrice, tot verbazing van de kijkers.

 

Meer over