De televisie van vrijdag

De TV van gisteren: Ernst Daniël Smid maakt indruk en Oranje verliest

23 september 2023 09:32 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© FRANCK FIFE / AFP

Na het doordeweekse mannenvoetbal in de verschillende Europese clubcompetities was het vrijdagavond aan de vrouwen. De Oranjeleeuwinnen speelden een uitwedstrijd tegen België in de Nations League.

We weten natuurlijk niet hoeveel mensen ernaar keken, maar eigenlijk zijn de Oranjeleeuwinnen doorgaans een garantie op kijkcijfersucces. Onder bondscoach Andries Jonker is de spelvreugde terug en dat slaat over op de voetbalfan. Via de sociale kanalen werd dan ook gretig meegeleefd met Oranje, dat jammerlijk met 2-1 verloor van de Belgen.

Moord op een klokkenluider

Naast het voetbalgeweld op NPO 3 keek de serieliefhebber naar Flikken Rotterdam op NPO 1. Het was de tweede aflevering van dit seizoen, waarin de rechercheurs zich bogen over de moord op een klokkenluider. Op Twitter leefde men gretig mee.

Wat speelt er verder op de televisievrijdag? Talkshows. Op NPO1 is er Op1, waarin D66-leider Rob Jetten zijn opwachting maakte. Verder was er natuurlijk Vandaag Inside op SBS 6, waarin Hélène Hendriks tussen de heren aan tafel zat. Beide programma’s zorgen altijd voor discussie op de sociale kanalen.

Ernst Daniël Smid bij Eus

Wat viel er verder op? Ernst Daniël Smid zat in de kappersstoel van Eus in De Geknipte Gast. Smid heeft een turbulente tijd achter de rug en vertelde er openhartig over. Dat viel ook de televisiekijker op.

Meer over