Winnaar

De TV van gisteren: Even Tot Hier best bekeken, maar minder dan eerst

26 november 2023 08:52 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© Still Youtube
Even Tot Hier was afgelopen week maar vijf dagen niet op de buis. Als vanouds waren Niels van der Laan en Jeroen Woe weer terug op de zaterdagavond. En met vlag en wimpel winnen ze met 1,8 miljoen kijkers de kijkersstrijd, al scoort deze aflevering duidelijk minder dan de eerdere twee van dit seizoen. Misschien omdat de kijkers wel een beetje klaar zijn met de verkiezingen? 

Eerdere afleveringen hadden 2 miljoen en 1,9 miljoen kijkers. Een klein verschil dus wel, maar toch zichtbaar.

Wisselend

In ieder geval is duidelijker te zien dan eerder dat de kijkers wisselend reageerden op de aflevering van Even Tot Hier. Het thema Tweede Kamerverkiezingen kon natuurlijk niet uitblijven, want dat is wat nu actueel is. Maar kijkers hebben een duidelijkere mening over uit welke hoek de wind waait. 

Kleine verschillen

Voor All Against 1 is het nog steeds geen tijd voor het ontkurken van de champagne. Het programma scoort 44.000 kijkers meer dan vorige week en komt daarmee uit op 564.000 kijkers. Geen vetpot dus voor een RTL 4 primetime programma op de zaterdagavond. Waar het concept weinig complimenten oogst, kan Jelka van Houten wel rekenen op complimenten van kijkers.

Schilderkunst

In Sterren Op Het Doek was dit keer Daan Schuurmans te gast. Hij sprak met Özcan Akyol over de vroege dood van zijn vader en over zijn neuroses. Het programma is goed voor 560.000 kijkers. Naast dat het interview geprezen wordt, zijn kijkers ook te spreken over de schilder en tekenkunsten van de kunstenaars.

Tegenvallers

The Connection en Knoop & De Leeuw hadden waarschijnlijk wel op wat meer kijkers gehoopt. 785.000 kijkers voor The Connection wat hoog is voor andere programma's, maar voor een programma op NPO 1 op zaterdagavond niet per se. Paul de Leeuw had waarschijnlijk na Hotel Hollandia op meer gehoopt dan 416.000 kijkers voor Knoop & De Leeuw. De kijkers die om 19.00 uur klaar zaten, zijn wel te spreken over Paul in het programma.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over