Kijkcijfers 14 mei

De TV van gisteren: Even Tot Hier scoort de pannen van het dak op zondagavond

15 mei 2023 09:01 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© BNNVARA

Even Tot Hier moest voor één keer naar de zondagavond verhuizen vanwege de finale van het Eurovisie Songfestival. Een goede zet, want het leverde Jeroen Woe en Niels van der Laan nog meer kijkers op dan normaal.

Het was zelfs het best bekeken programma van de avond en wist zelfs het Achtuurjournaal in te halen.

Even Tot Hier

Beter konden de mannen van Even Tot Hier hun week niet afsluiten. Na het winnen van de Ere Zilveren Nipkowschijf hielden ze gisteravond ruim 2,1 miljoen kijkers aan de buis gekluisterd. Zoveel kijkers wisten ze op de zaterdagavond nog niet te trekken. Sterker nog, het waren de meeste kijkers van dit seizoen.

In Even tot Hier werd er uiteraard nog even nagepraat over het Songfestival en in het bijzonder over Duncan Laurence. Dat leverde een hilarische persiflage op van de mannen. Maar wel over een serieus onderwerp: meer aandacht vragen voor long-covid.

Postcode Loterij Eén tegen 100

Na drie jaar was Caroline Tensen weer terug met het “oude” format van Eén tegen 100 en daar waren veel kijkers blij mee. 916.000 kijkers zagen de start van het quizprogramma en dat zijn er een stuk meer dan Beat the Champions trok op de zondagavond. Aansluitend was Art Rooijakkers terug met een nieuw seizoen van Rooijakkers over de Vloer en was goed voor 719.000 kijkers. Een prima start voor Art en zijn eerste gast Leonie ter Braak.

Undercover in Nederland

SBS6 had een lastige avond met de moordende concurrentie tegenover Million Dollar Island en Undercover in Nederland. Million Dollar Island weet sinds de start al niet echt veel kijkers te trekken en was ook gisteravond goed voor 346.000 kijkers. Alberto Stegeman scoorde ook met Undercover in Nederland ook wat minder kijkers dan afgelopen weken en wist niet verder te komen dan 466.000 kijkers. In de bizarre aflevering van gisteravond confronteerde hij een zelfbenoemde afvalcoach die een jong meisje had misbruikt.

Feyenoord kampioen

De middag en vooravond werden gedomineerd door het voetbal. Feyenoord speelde gistermiddag de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles en bijna 2 miljoen voetbalfans zagen hoe de Rotterdamse ploeg al binnen twintig minuten met 2-0 voor stond. Uiteindelijk won Feyenoord de wedstrijd met 3-0 en was het feest helemaal compleet in een kolkende Kuip. Nu is het natuurlijk aftellen naar de huldiging op de Coolsingel.

Meer over