Kijkcijfers van zaterdag 12 november 2022

De TV van gisteren: Even Tot Hier vliegt uit de startblokken met nieuw seizoen

13 november 2022 08:51 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© Annemieke van der Togt
Niet het Journaal van Acht uur (1,6 miljoen) maar Even Tot Hier is het programma dat de lijst met de 25 best bekeken programma's aanvoert. Met ruim 1,9 miljoen schiet de winnaar van de Gouden Televizierring uit de startblokken in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen.

Het klimaat, Linda de Mol, het ballenalarm, de asielwetgeving, alles komt weer voorbij in een, volgens de kijkers, sterke eerste aflevering.

K-otic

Voor de eerste aflevering van Even Tot Hier hadden Niels van der Laan en Jeroen Woe de popgroep K-otic opgetrommeld om een nummer te zingen over de klimaattop. Vijf van de zeven leden waren aanwezig en zongen Neem Een Flinke Pan Soep in plaats van hun hit Damn I Think I Love You.

Hij komt, hij komt!

Gisteren was het ook tijd voor de Sinterklaasintocht. Ondanks al het gedoe over de zinkende stoomboot en de keuze voor een privéjet zaten er 1,6 miljoen kijkers voor de buis die zagen dat de Sint en zijn Pieten gewoon aankwamen in Hellevoetsluis. Dit is ongeveer gelijk aan 2021. Het was weer ouderwets gezellig alleen of iedereen pakjes krijgt op 5 december? Dat is de vraag. 632.000 mensen keken 's avonds ook weer naar het Sinterklaasjournaal om te zien hoe het feest dit jaar verder gaat.

RTL

Na het nieuws van half 8 (1,1 miljoen) is het The Big Show Met Ruben Nicolai dat bij RTL4 het beste scoort op de zaterdagavond. 801.000 mensen stemden af op het programma. Ook Vriendenloterij Miljonairs (704.000 kijkers) scoorde goed.

Andere programma's

Ook de Grote Kleine Treinencompetitie (857.000), Onze boerderij: en nu zelf (804.000) en Sterren op het Doek (635.000) veroverden onder meer een plekje in de dag top 25.

Meer over