Kijkcijfers zondag 8 september 2019

De TV van gisteren: Expeditie Robinson verslaat Miljoenenjacht, Flirty Dancing stelt teleur

9 september 2019 08:24 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Tom Cornelissen
Het was zondag een spannende avond voor SBS met de première van Miljoenenjacht en Flirty dancing. Maar RTL 4 weerde zich kranig en ook Yvon Jaspers bleef ruimschoots overeind.
Het is druk op de zondagavond. Kijkers hebben ruim de keuze uit top tv-programma's op zo'n beetje alle zenders. Op SBS 6 maakte het van RTL 4 verhuisde Miljoenenjacht haar debuut. En dat ging best goed. Het programma van Linda de Mol scoorde 1,5 miljoen kijkers. Dat is wel een paar honderdduizend minder dan het vorig jaar op SBS 6 deed, maar het blijven fantastische cijfers. 

De thuiswinnaar was een dame van 90.  

Zij verklapte ook meteen dat de thuiswinnaars al eerder bezoek krijgen om ze te laten weten dat ze vooral thuis moeten blijven voor het bezoek van Winston Gerschtanowitz.  

Expeditie Robinson

De tweede aflevering van Expeditie Robinson deed het nog een tikje beter dan Miljoenenjacht en trok 1,6 miljoen kijkers. Daarin werd duidelijk dat de kok niet echt kan koken. Hij maakte al het meel van het hele kamp in een keer op en maakte daar oneetbare bananenpannenkoekjes van. En dan gooide hij ook nog een gedeelte van het eten weg. Eten weggooien? In Expeditie Robinson?

Flirty Dancing

Op NPO 1 hield Yvon Jaspers zich ruimschoots staande met Onze boerderij met 1,5 miljoen kijkers. Wendy van Dijk maakte haar debuut bij nieuwe werkgever SBS met Flirty dancing, een datingprogramma waarin twee mensen apart van elkaar een dans instuderen en die dan samen moeten uitvoeren. Ze trok daarmee een teleurstellende 689.000 kijkers. Opvallend genoeg dachten veel hen dat de kandidaten waren ingehuurd. 

Meer over