Kijkcijfers donderdag 30 november

De TV van gisteren: Floortje Dessing sluit seizoen af met prima kijkcijfers

1 december 2023 09:08 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© BNNVARA
Het zit erop voor Floortje Dessing. In de laatste aflevering van het alweer achtste seizoen Floortje naar het Einde van de Wereld omringde de presentatrice zich door olifanten.

En dat bleef ongezien: veel van de 810.000 kijkers lieten online weten enorm onder de indruk te zijn.

Floortje naar Het Einde van de Wereld

Floortje Dessing reisde afgelopen zomer naar Bali en wat ze daar aantrof, kon ze gewoon niet geloven. Nog altijd zijn er mensen die olifanten zien als een toeristische attractie, zonder te bedenken dat deze dieren vreselijk worden mishandeld. Gelukkig zijn er ook mensen die wel het beste voor hebben met deze dieren, zo ontdekte Floortje in deze aflevering. Ze bezocht de Noord-Ierse Kerri en haar man Sombat die een kleinschalige opvang runnen voor olifanten. De kijkers hingen wat dat betreft aan haar lippen.

Ajax en AZ

Waar Floortje Dessing voorheen nog met gemak de miljoen kijkers aantikte, is dat dit keer een ander verhaal. Dat heeft wel een reden: de concurrentie was flink. Zo zaten er bijvoorbeeld 910.000 mensen aan de buis gekluisterd voor Olympique de Marseille vs. Ajax. Voor die fans liep de avond alleen niet bepaald positief af: de club uit Amsterdam verloor uiteindelijk met 4-3 en ligt daarmee uit de Europa League. AZ had meer geluk: 556.000 kijkers zagen hoe de club uit Alkmaar met 1-0 won van Aston Villa en daardoor wel kan overwinteren in de Conference League.

Wortelboer & Van Rossem

Verder keken er 553.000 mensen naar I Can See Your Voice met Nikkie de Jager, stemden 366.000 mensen af op de tweede aflevering van Voor de Show en zaten 573.000 mensen aan de buis gekluisterd voor Waar Is Mijn Erfenis. Maarten van Rossem en Emma Wortelboer bereikten 263.000 kijkers. 

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over