Kijkcijfers woensdag 15 juni

De TV van gisteren: Frits Sissing is met Tussen Kunst en Kitsch iedereen de baas

16 juni 2022 07:57 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NPO screenshot
Kan een programma dat al sinds 1984 regelmatig op de buis is nog scoren? Ja zeker. Het kunstprogramma Tussen Kunst & Kitsch was gisteravond met 1,2 miljoen kijkers zelfs het best bekeken programma op primetime.

Enkel het NOS Journaal van 20:00 uur scoorde meer kijkcijfers. Dat programma wist 1,35 miljoen kijkers te trekken.

Tussen Kunst & Kitsch

In deze aflevering van Tussen Kunst & Kitsch kregen de experts weer bijzondere items onder ogen. Zo moest Robert Aronson zich buigen over zes zogeheten Zoutmanbordjes, Jaap Polak kreeg te maken met een wijnkan van bourgeoisieporselein en Fred Kats deed helemaal een interessante vondst. De expert op het gebied van klokken, horloges en instrumenten vond namelijk een Haags uurwerk, met onderin een bewerkte familiehandtekening. Dat is vrij ongebruikelijk, maar leverde het de eigenaar ook iets op? Volgens de expert toch zo'n €60.000. 

Het Perfecte Plaatje

Op RTL4 waren de mensen op tv ook bezig met een vorm van kunst, namelijk fotografie! De overgebleven deelnemers van Het Perfecte Plaatje In Argentinië (676.000 kijkers) waagden zich deze aflevering onder meer aan een macroshoot en een staatsieportret. Waar Tim den Besten deze week - tot groot ongeloof van zichzelf - de beste foto's maakte, moest Renée Soutendijk het spel verlaten. De actrice kwam 0,1 gemiddeld tekort ten opzichte van Jochem van Gelder. Gelukkig verliet ze de competitie met een stralende lach.

Talkshowstrijd

In de talkshowstrijd ging ditmaal niet Vandaag Inside (782.000) er met de eer vandoor, maar Op1 (833.000). De show met Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel als presentatoren had dan ook diverse bijzondere gasten. Zo zaten advocaat Peter Plasman, Saskia Belleman en Tahmina Akefi, de partner van Peter R. de Vries aan tafel, samen met bondscoach Louis van Gaal.

Meer over